NL

Onboardingproces en invulling vacatures

Veel vacatures stonden nog open en wij zijn dan ook blij te kunnen vertellen dat het invullen daarvan goed verloopt. Het HR-team is druk bezig in alle lagen van de organisatie nieuwe medewerkers aan te nemen, zodat we in elk onderdeel kwaliteit kunnen toevoegen aan de uitvoering van werkzaamheden. Met het opstellen van een nieuw beleidsplan letten we ook op het blijvend leren en ontwikkelen van onze huidige en nieuwe medewerkers.

Mens en organisatie: Een cultuur waarin leren en ontwikkelen centraal  staat, ondersteund door een duurzaam, duidelijk en productief ingerichte organisatie.

Help je mee?
Ondanks dat al nieuw personeel is geworven, blijkt het een lastige arbeidsmarkt. Er is dan ook nog een aantal vacatures in te vullen. Wij kunnen jouw hulp daarom goed gebruiken!
HOE? Op LinkedIn publiceren wij de vacatures en die kun jij liken & delen. Op deze manier vergroten we ons bereik en zetten we ons eigen netwerk in voor de zoektocht naar nieuwe collega’s.

Onboardingproces
Om nieuwe medewerkers snel onderdeel te laten zijn van de organisatie zijn HR en de Young Professionals van Koole, Pieter Fontein, Kyle Ferrigi, Judith Ramaekers, Robbin Berger en Valeria Miasnikova, het onboardingproces op de verschillende terminals in kaart aan het brengen. Zo komt er een gecentraliseerde aanpak voor onboarding. Het accent ligt hierbij op een tweerichtingsverkeer: het snel vertrouwd raken van de medewerkers met de organisatie en de organisatie kan een relatie opbouwen met de nieuwe medewerkers.

Vragen en opmerkingen?
Stel ze gerust!
Hiervoor kun je altijd terecht bij Rogier Kooloos of stuur een e-mail naar r.kooloos@koole.com. Doe dat, want jouw input is waardevol.

Copyright 2022 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.