Koole in the Spotlight #4

Melvin Bloemberg

Melvin Bloemberg – Operator

”Ik leer hier zoveel, ik heb het super naar mijn zin!”

Zijn vader achterna, dat doet Melvin niet, wel volgde hij zijn advies om een baan als procesoperator te zoeken. Via zijn tweelingbroer kwam Melvin bij Koole terecht.

Actief op de werkvloer bezig zijn
Melvin werkt in najaar 2022 al weer vier jaar bij Koole. Momenteel maakt hij deel uit van het projectsupportteam dat werkt aan de tankconversies op Koole Tankstorage Minerals. ”Voor een nieuwe klant maken we tanks waar stookolie in zat klaar voor bioproducten. Dat betekent dus ook al het leidingwerk, daar ben ik vooral mee bezig. Het is een intensief en nauwkeurig traject, want onder andere onze tanks en leidingwerk moeten er in november strak bij staan.”

Via zijn tweelingbroer, die al acht jaar op Koole Tankstorage Pernis werkt, kwam Melvin bij Koole terecht. ”Maar de eerste aanzet kwam via mijn vader, die zelf veiligheidsdeskundige is. Hij bracht me op het idee om met het vak van procesoperator te starten. Dat sprak me aan en toen heb ik daarvoor de opleiding Vapro-b gevolgd, voor operators en technici in de procesindustrie.”

In zijn vaders voetsporen, dat ambieert Melvin dan weer niet. ”Laat mij maar lekker actief op de werkvloer bezig zijn. De administratieve kant van het vak, dat is minder iets voor mij. Daar ben ik de afgelopen jaren wel achter gekomen.”

Koole is een dynamisch bedrijf
Het liefst ziet Melvin een carrière op projecten in de dagdienst voor zich. Kort samengevat in zijn eigen woorden: Werk oppakken zodat alles operationeel blijft – daar wil hij graag in doorgroeien. ”Wat ik nu doe bevalt me goed. Dat zie ik als een oriënterende stage, dus dat komt mooi uit want om op projecten te werken is vooral ervaring nodig. Ik hou van de afwisseling en het ad-hoc werk. Bijvoorbeeld problemen oplossen, zoals leidingdelen veiligstellen voor vervanging of reparatie. Dat is ook nog eens heel leerzaam.” Ook op sociaal gebied ziet hij voordelen: ”Je communiceert dagelijks met veel andere mensen, zoals contractors en de technische dienst. Dat is tof.”

Melvin leert graag en is geen stilzitter, dat blijkt wel uit de flinke stappen die hij nam om van mavo naar een hbo-opleiding te groeien. Dat hij die laatste niet kon afronden, vind hij zichtbaar nog steeds jammer. ”De opleiding bouwkunde in Tilburg was pittig en de reisafstand te groot, waardoor ik te weinig tijd over had voor mijn huiswerk om echt goed bij te blijven.” Toch sluit hij niet uit om in de toekomst weer verder te studeren. Wat precies, dat weet hij nog niet.

Over zijn werk bij Koole heeft Melvin een duidelijke mening: ”Ik leer hier zoveel. Als je denkt dat je elk deel van een terminal kent, ontdek je weer iets nieuws. Koole is een dynamisch bedrijf, er verandert altijd wel ergens iets en dat past goed bij mij. Ik heb het super naar mijn zin hier!”

Copyright 2024 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.