Koole in the spotlight #8

Aukje Tops

Aukje Tops – Sales Manager

Voor Koole Terminals nieuwkomer Aukje Tops, (48 jaar) maken haar collega’s en de vrijheid het grote verschil.

“Iedereen is heel benaderbaar en toegankelijk. Van hoog tot laag, ze staan echt voor je klaar.”

Afgelopen januari is Aukje gestart als Sales Manager van Koole Tankstorage Minerals (KTM). Binnen haar functie is zij verantwoordelijk voor de road fuels zoals benzine en diesel, maar ook stookolie en biobrandstoffen. “Samen met mijn collega Kyle Ferriggi kijken we op basis van de klantbehoefte naar de beste tankinfrastructuur in combinatie met de assets die Koole Terminals biedt.” Aukje legt uit, dat je hierbij kunt denken aan multi-modale oplossingen voor de op- en overslag van verschillende producten. Lachend voegt ze toe: “Elke dag is hier anders, ook al blijft de basis van mijn functie commercie.”

Ruimte, vrijheid en groei

In haar rol vindt zij veel vrijheid en ruimte om zelf zaken in gang te zetten. “Binnen Koole voel je direct dat dit wordt gestimuleerd en gewaardeerd.” De afwisseling tussen kantoorwerk en op pad gaan om klanten te bezoeken, maakt dat Aukje zich erg op haar plek voelt. “Ik verveel mij geen minuut en ik kan mij blijven ontwikkelen, ook als je gaandeweg iets anders wil proberen binnen Koole.”

Aukje neemt een berg aan werkervaring mee en was al langer werkzaam in de branche. Op de vraag waarom ze voor Koole Terminals heeft gekozen, antwoordt zij snel en enthousiast: “Je kan hier het verschil maken, want het is groot genoeg om professionele stappen te zetten maar klein genoeg om ook individueel gezien te worden.” Aukje licht toe dat ze bij Koole vooral klanten zo goed mogelijk services over alle terminals heen willen aanbieden, om zo het beste resultaat te behalen. “Waar en hoe kunnen we de beste oplossingen bieden voor onze klant en voor Koole? Op die manier kunnen we schaalgrootte creëren en biedt dit effectieve en kwalitatieve oplossingen in onze diensten.”

Samenwerken en deals sluiten

Het sluiten van passende deals doet Aukje niet alleen en ze is dan ook erg blij met haar betrokken collega’s. “Wat mij meteen opviel toen ik hier startte, zijn de fijne collega’s. Iedereen is heel benaderbaar en toegankelijk. Van hoog tot laag, ze staan echt voor je klaar. Het team bestaat uit verschillende collega’s met ieder hun eigen expertise, en dat werkt heel goed.” Recent zijn er twee grote contracten gesloten voor een langere periode en zijn er twee nieuwe klanten binnengehaald. “Dit soort hoogtepunten vieren we graag,” vertelt Aukje trots. “Het was echt een team effort. Er hing hier een feeststemming toen de deals rond waren. En dan vind ik het wel belangrijk dat iedereen, van legal tot aan het Customer Care Center en de Terminal Manager, zich op zo’n moment betrokken voelt bij het mooie eindresultaat.”

Uitdagingen aangaan

Dat Aukje uitdagingen niet schuwt werd al snel duidelijk. Ze is een aanpakker die strategisch te werk gaat en graag onder de mensen is. Een beetje spanning vindt zij erbij horen. KTM is in het bezit van vele tanks met miljoenen kuub opslag, maar het komt weleens voor dat er meerdere geïnteresseerden zijn in dezelfde tank. “Dit soort uitdagingen vind ik stiekem heel leuk. Het houdt mij scherp en daagt uit om in oplossingen te denken.” Het aantrekken van verschillende type klanten om zo het portfolio van Koole Terminals divers te houden is hierin van groot belang en dat we fact-based onderhandelen waarbij de klant centraal staat. “Ik geniet ervan om samen met de klant te sparren over de optimalisatie, welke tanks en oplossingen het beste schikken. Daarbij houd ik altijd het belang van Koole in mijn achterhoofd. Want sales is meer dan deals sluiten voor de meest gunstige prijs, maar speelt een belangrijke rol in de toekomst en de strategische richting van het bedrijf.” Aukje besluit tevreden: “Ik heb de juiste keuze gemaakt en voel dat ik hier mijn bijdragen kan leveren én nog kan groeien.”

 

Copyright 2024 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.