Koole in the Spotlight #7

Mina Alwash

Mina Alwash – Corporate Recruiter

 

We groeien en bloeien iedere dag weer. Dat is heel bijzonder om mee te maken.”

Wat typeert de cultuur van Koole Terminals? “Ik denk dat we allemaal wel ondernemers zijn”, vertelt Mina Alwash, sinds januari 2022 corporate recruiter bij Koole. “Dat geldt voor alle mensen hier, ongeacht hun functie. Iedereen heeft een fantastische drive om van de werkzaamheden een succes te maken. Iedere dag wordt bij Koole hard gewerkt om de ultieme services voor de klant te leveren; dat merk je aan de sfeer op alle afdelingen. We groeien en bloeien iedere dag weer. Dat is heel bijzonder om mee te maken.”

Carrièremogelijkheden op allerlei niveaus
Als zelfstandig recruiter specialiseert Mina zich in diverse functies binnen de techniek en de Rotterdamse haven. Haar streven is om talent binnen te halen op allerlei niveaus. Het havengebied biedt carrièremogelijkheden voor mensen van verschillende achtergronden: “Ik heb mijn hart verloren aan de haven. Als je uit het centrum van Rotterdam komt, zoals ik, besef je eigenlijk niet dat het hier allemaal gebeurt. Of je nu een mbo-opleiding, hbo-opleiding of een universitair diploma hebt, bij Koole Terminals hebben we ontzettend veel leuke uitdagingen.” 

“Ik heb mijn hart verloren aan de haven.”

Juiste persoon op de juiste plek
Mina heeft een passie voor mensen, en voor het vinden van de juiste persoon voor de juiste werkplek. Daar heeft zij haar vak van gemaakt. Mina spreekt vijf à zes potentiële nieuwe Koole-collega’s per week. “Ik stel mensen op hun gemak met de juiste vragen en zorg voor een realistische weergave van onze organisatie en de functie. Zo merk je vanzelf of het een match is. Mijn insteek is altijd het behalen van een win-win voor zowel Koole als de kandidaat.” 

Het gaat niet alleen om werkervaring of competenties: “Het gaat ook over wie de kandidaat is als persoon. Wat doe je naast je werk? Dat vind ik eigenlijk nog belangrijker.” Wat Mina zelf graag naast haar werk doet? “Mijn kinderen zijn nog jong, twee en drie jaar oud, daar ben ik graag mee samen. Ik heb ook een grote familie, daar gaan we vaak op bezoek. En ik probeer natuurlijk ook tijd voor vrienden te maken.” 

Ook in haar vrije tijd is Mina dus altijd onder de mensen: “Ik ben echt een mensenmens. Het is altijd leuk om met iemand kennis te maken, ongeacht achtergrond of karakter.”

Spin in het web
Recruitment gaat echter niet alleen om kandidaten werven: “Naast het vinden van de juiste kandidaat voor de juiste vacature, verdiep ik me altijd in de behoeften en met name de groei van de organisatie. Dit vereist een 360-graden-blik op de organisatie, en inzicht in de competenties van een kandidaat.”

Haar positie als spin in het web past Mina goed: “Ik ben de schakel tussen allerlei verschillende stakeholders, zowel intern als extern. Dat vind ik het allerleukst. Het gaat erom dat je goed kunt schakelen, en kunt handelen op verschillende niveaus.” 

“Dit vereist een 360-graden-blik op de organisatie, en inzicht in de competenties van een kandidaat.”

Grote dromen
“Ik ben heel trots op de grote hoeveelheid mensen die vorig jaar als kandidaat voor ons gekozen hebben”, zegt Mina over de groei van Koole. “Toen ik bij Koole kwam werken, hadden we hele grote dromen, en die hebben we nog steeds.” 

En de groei gaat door. Mina richt zich tot potentiële nieuwe collega’s: “Als je een aanpakker bent, een ondernemer, als je goed prioriteiten kunt stellen, dan ben je bij Koole aan het goede adres. Mocht je interesse hebben om bij Koole te komen werken, stuur mij dan vooral een bericht en wie weet drinken we dan samen snel een kopje koffie.”

Copyright 2024 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.