Koole in the Spotlight #5

Wendy Kool- Dubbeldam

Wendy Kool-Dubbeldam – Customs Consultant

“Ik sprong niet in een onbekende wereld”

Op 1 augustus startte Wendy Kool-Dubbeldam als Customs Consultant. Ze zorgt ervoor dat vergunningen op de juiste wijze worden toegepast en dat wordt voldaan aan regels en wetgeving op het gebied van de douane. Om een vliegende start te maken is Wendy inmiddels gestart met een douaneopleiding.

Via een buurtbarbecue een baan bij Koole
Na acht jaar gewerkt te hebben bij een scheepvaartbedrijf in Maassluis, begon het toch weer te kriebelen bij Wendy. Tijdens een buurtbarbecue sprak een buurman die bij Koole Tankstorage Minerals werkt haar aan over werken bij Koole, of dat niet iets voor haar was. Dat was het zeker;  de wereld van Koole is Wendy namelijk helemaal niet vreemd. Haar man en zwager werkten allebei in de binnenvaart bij Koole Tankstorage Zaandam en haar schoonvader – nu met pensioen – werkte 33 jaar als wachtchef op Koole Tankstorage Pernis. “Nee, ik sprong niet in een onbekende wereld.”

Wennen aan de dagdienst
Met de ervaring uit de scheepvaart op zak heeft Wendy ervaring in de branche. Hoewel ze, zoals ze zelf aangeeft, nog veel moet leren. De interne systemen, de regelgeving van de douane binnen Koole en alle termen en werkzaamheden die daarbij horen. Ook volgt ze inmiddels de avondopleiding Douanedeclarant basis. “Ik vind het fijn om met meerdere afdelingen samen te werken, zoals Expeditie, Customer Care Center, Operations en natuurlijk ook met de klant. Wat ik nu al merk is dat hier meer rust heerst en focus op zowel klanttevredenheid als compliance, ondanks dat het een dynamische omgeving is. Wel moet ik nog wennen aan de dagdienst, ik kom uit de semi-continu. Vandaar. Maar dat komt helemaal goed.”

Thuiswedstrijden van Feyenoord
“Ik hou van nieuwe dingen leren, altijd hetzelfde – dat past niet bij mij. Het is belangrijk dat ik uitgedaagd word, zoals nu. Het is nieuw en je bent een onderdeel van wat er in de Rotterdamse haven gebeurt. Dat heb ik altijd mooi gevonden. Ik ben nou eenmaal in Rotterdam geboren.” Daarom gaat Wendy graag met haar man en twee zoons naar de thuiswedstrijden van Feyenoord. Ook houdt ze van lange wandelingen op het strand in en om Hellevoetsluis met haar hond. Maar ook winkelen, dagjes weg, vakantie en avondjes uit met mijn gezin, familie of vrienden zijn favoriet. “Sporten, zoals tennis of bootcamp, wil ik straks weer oppakken, als mijn jongste in januari naar school gaat. Maar eerst ervoor zorgen dat ik mijn nieuwe baan onder de knie krijg, ik heb er zin in!”

Wij weten zeker dat dat helemaal gaat lukken. Welkom bij Koole!

Copyright 2024 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.