Koole in the Spotlight #3

Rick Veldhuisen

Rick Veldhuisen – Integrated Planner

“Ik krijg hier energie van. Het maakt ons werk makkelijker.”

Alles wat je leert gaat weer terug de organisatie in. Dat vat zo ongeveer de loopbaan van Rick Veldhuisen bij Koole samen.

Na vier-en-een-half jaar customer services (CS) in Zaandam werkt hij sinds anderhalf jaar bij Koole Tankstorage Pernis (KTP) als Integrated Planner. Hij studeerde logistiek dus is nu veel meer op zijn plek, maar: “Mijn tijd bij CS heeft me veel geleerd over wat Koole doet. Zo kan ik nu mijn werk nog beter doen.”

Verbinden en overzicht houden
Als planner is hij verantwoordelijk voor het organiseren, regelen en monitoren van technische werkzaamheden. Hij verbindt verschillende afdelingen en partijen, en houdt het overzicht op de werkzaamheden. “Vanuit operations houd ik mij bezig met de planning voor onderhoud. Het inplannen van de werkzaamheden doe ik in overleg met de technische dienst, die geven input of er contractors en/of materialen beschikbaar zijn. Vooral het vooruitkijken en afstemmen vind ik heel interessant.”

Slimmer informatie overdragen
Het meest trots is Rick op een project dat hij opzet rond een informatieoverdrachtssysteem, een online tool genaamd Shiftommunicator die Koole Tankstorage Minerals al gebruikt. “Het overdragen van informatie kan slimmer. We willen het bij KTP zo inrichten dat iedereen live kan meekijken, vanuit verschillende disciplines. Zo zijn we minder tijd kwijt om de status van bepaalde zaken te achterhalen. Dat is vooral handig in de continushifts waarin we werken.”

Rick doet dit samen met shiftleader Nicky Klaverkamp, samen werken ze zo aan een soepeler overdracht tussen afdelingen, aan beter afstemmen en vastleggen, en daarop acteren. “Ik krijg hier energie van. Het gaat ons werk makkelijker maken, en voor het bedrijf is het écht van toegevoegde waarde.” Volgens planning gaat de tool in de loop van 2022 live.

 

Copyright 2024 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.