Koole in the Spotlight #2

Jeffrey Hoogstad

Jeffrey Hoogstad – allround operator

Ik heb veel geleerd van en op de terminal. En dat doe ik nu nog steeds. Elke dag opnieuw.

Jeffrey Hoogstad werkt sinds 2014 bij Koole. Lange tijd in de continudienst, sinds januari in de dagdienst als lid van het projectteam bij de tankconversies op Koole Tankstorage Minerals (KTM).

Hij woont nu in Stellendam, maar is een geboren en getogen Rotterdammer. Zijn werk vindt hij fantastisch, daarnaast geniet hij ook erg van zijn vrije tijd. “Dan ben ik meestal aan het sporten, aan het motorrijden of weekendjes weg. Gewoon, genieten van het leven!”  

Elke dag opnieuw leren

Jeffrey volgde het Scheepvaart- en Transportcollege in Brielle en begon in 2009 te werken bij Odfjell als leerling-operator. “Als kind reed ik hier al langs met mijn vader en moeder of mijn opa en oma. Toen wilde ik al in de havens werken. Iets met mijn handen doen, buiten. Ik ben leergierig en hou van dingen uitzoeken.”

De tijd heeft inmiddels bewezen dat deze houding helpt om je te ontwikkelen en te groeien. Jeffrey bouwde intern zijn kennis steeds verder op. Via taken en opdrachten leerde hij bijvoorbeeld leidingen tekenen. “Ik heb veel geleerd van en op de terminal. En dat doe ik nu nog steeds. Elke dag opnieuw.”

“Ik word gezien”

Zeker sinds hij in januari startte bij het project rond de tankconversies op KTM. “Ik ben hier van A tot Z mee bezig. Zorgen dat onze medewerkers op een veilige manier kunnen werken, maar ook ingehuurde collega’s. Daarbij houd ik me bezig met status-updates, evalueren en prioriteren.”         

In zijn rol als operationeel contactpersoon en aanspreekpunt binnen dit project bij Koole Terminals wordt Jeffrey vrijgelaten om zijn werk naar eigen inzicht zo goed mogelijk te doen. “Ik word gezien en ik ben trots op de kennis die ik heb en wat ik allemaal organiseer. Dat ik exact weet wat ik moet doen.” 

Daar is Koole echt de plek voor

Wel wennen was het dat hij na 13 jaar ineens de dagdienst inging. “Toen ik gevraagd werd voor deze functie wilde ik het eerst proberen. Of me dat wel beviel. Nu merk ik dat ik meer regelmaat heb in mijn leven.” Jeffrey staat open voor verandering, staat nooit stil, wil doorgroeien in het bedrijf. “En daar is Koole echt de juiste plek voor.” 

Hij gelooft in de energietransitie waaraan hij nu zo hard meewerkt. “Dit is een ander tijdperk en het is beter voor de toekomst. Het is ook beter voor je gezondheid. Schoner én veiliger.” 

Copyright 2024 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.