NL
Veiligheid en transparantie

CIN-meldingen.

Wat is een CIN-melding?

Via het Centraal Incidenten Nummer (CIN) kun je telefonisch incidenten melden die de inzet kunnen vereisen van hulpdiensten zoals politie, brandweer, Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam en DCMR.
Het gaat hierbij om bedrijven in de regio Rijnmond die met risicovolle stoffen werken, zoals de BRZO-bedrijven. Met een CIN-melding kan een vergunningsplichtig bedrijf in één keer alle hulpdiensten tegelijkertijd informeren.

CIN-codes

Aan de hand van de volgende CIN-codes meldt Koole de eventueel voorkomende incidenten:

Brand

  • B1 = Brand/Broei/Explosie met verzoek om assistentie brandweer
  • B2 = Brand/Broei zonder verzoek om assistentie brandweer

Gevaar buiten de inrichting

  • G1 = Gevaar: verspreiding van stoffen (gas, vloeistofnevel, vaste deeltjes) door de lucht
  • G2 = Gevaar: verspreiding van stoffen op of in het oppervlaktewater
  • G3 = Gevaar: verspreiding van stoffen over het land

Gevaar binnen de inrichting

  • G4 = Gevaar: binnen de inrichting of overige (potentieel) gevaarlijke gevolgen met assistentie brandweer

Zonder gevaar

  • Z1 = Zonder gevaar: verspreiding van stoffen door de lucht
  • Z2 = Zonder gevaar: verspreiding van stoffen op of in het oppervlaktewater
  • Z3 = Zonder gevaar: verspreiding van stoffen op het land
  • Z4 = Zonder gevaar: overige overlast gevende situatie

Publicatie van overheidsmeldingen

De samenvattingen van de CIN-meldingen zijn openbaar en worden gepubliceerd op Rijnmondveilig.nl. Bekijk hieronder het actuele overzicht van CIN-meldingen van Koole Terminals.

Overzicht CIN-meldingen

Vragen en/of meer informatie?

Koole vindt het belangrijk u te woord te staan als het gaat om vragen over veiligheid. Klik hier om het contactformulier in te vullen, dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Datum
Categorie
Status
14-01-2022
CIN G2
Verspreiding van stof via oppervlaktewater (CIN G2)

CIN-melding (G2), Koole Tankstorage Pernis B.V., Tankhoofd 2, Vondelingenplaat Rotterdam. Bij het voorbereiden van een lossing tussen een zeeschip en een binnenvaartschip is tijdens het prewashen een paar honderd liter slobs (palmolie met waswater) gelekt door een losse slang. Het Havenbedrijf was al aanwezig op het schip tijdens incident en heeft HEBO ingeschakeld om de vervuiling van het oppervlaktewater op te ruimen. Het Milieupiket gaat niet ter plaatse omdat het een boord-boordverlading betrof.

04-01-2022
CIN B2
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2)

CIN-melding (B2), Koole Tankstorage Botlek B.V., Oude Maasweg 6, Botlek Rotterdam. Tijdens heetwerk (slijpen) heeft een slijpspoor restanten roest in een lasnaad in de tank tot ontbranding gebracht. De tank was wel gereinigd en bemeten. De roest is gaan smeulen/branden en is met een poederblusser geblust. Er zijn geen slachtoffers of gewonden. De werkzaamheden worden pas weer hervat op het moment dat alle lasnaden nogmaals zijn gecontroleerd en eventueel extra zijn gereinigd. Milieupiket gaat niet ter plaatse voor onderzoek.

03-12-2021
CIN Z2
Verspreiding van stof via oppervlaktewater (CIN Z2)

CIN-melding (Z2), Koole Tankstorage Pernis B.V., Tankhoofd 2, Vondelingenplaat Rotterdam. Bij een interne overpomping op het schip de Battersea Park is een overdrukventiel in werking getreden. Hierdoor is een nog onbekende hoeveelheid Stearic Acid 1840 (vergelijkbaar met kaarsvet) in het oppervlaktewater en aan dek terecht gekomen. Het Havenbedrijf gaat ter plaatse voor bereddering en onderzoek.

*De CIN-meldingen van Koole zijn een exacte en actuele weergave van de publicaties op Rijnmondveilig.nl in de afgelopen 14 dagen.

Copyright 2022 Koole Terminals all rights reserved. Manage cookie settings.